Bend

Andrijana Stanković Veličkov (vokal) rođena je u Nišu 1977. Andrijanin prelep i snažan glas poseduje neverovatnu moć transformacije, izuzetno tačnu intonaciju i vrhunsku tehniku. Njeni nastupi na međunarodnim džez festivalima i svetskim muzičkim festivalima proslavili su je i ona je danas poznat i priznat pevač. Nastupala je na svetskom Roma festivalu Khamoro, Međunarodnom džez festivalu u Banskom, na Nišvilu, Respect festivalu u Pragu i mnogim drugim važnim događajima i festivalima. Njen glas će pretočiti emocije u život. Publika obožava njenu energiju i način na koji njen strastven glas deli tu energiju sa njom. Niko ne može zaustaviti vibracije koje ova neverovatna umetnica stvara. Ukratko, ova žena je živa vatra!

Daniel Kajmakoski (vokal) rođen je u Strugi 1983. godine. Daniel poseduje harizmatičnu ličnost, anđeoski glas i neverovatan talenat za muziku. Trijumfovao je na X Faktoru Srbije 2014.godine i zadivio jednako i žiri i publiku. Pobedio je na muzičkom festivalu Skopje Fest 2014. Predstavljao je Makedoniju na Evroviziji 2015. sa pesmom Jesenje lišće (Autumn Leaves). Pridružio se svetski poznatim pevačima na velikom otvaranju Svetskog Šampionata u Rukometu 2015. godine u Dohi. Ovaj višestruko darovit umetnik dobio je prestižnu nagradu MTV BEST ADRIA ACT 2015. godine, a zatim je i 2016. godine nagrađen na Daf Bama Music Award u Hamburgu. Nastupao je zajedno sa Zeljkom Joksimovićem, Tamarom Todevskom i mnogim drugim poznatim umetnicima. Sa pesmom Samo za ljubav nastupao je na otvaranju koncerta John Newman-a u Skoplju. Autor je i kompozitor pesme Ne se vrakjas koju je pevala čuvena makedonska pevačica Karolina Gočeva. Bilo da se radi o koncertu ili posebnom događaju, Daniel ostavlja neizbrisiv trag kod miliona svojih vernih obožavatelja širom sveta.

Hadži Marko Dimitrijević (klavijatura, logistika, menadžment) rođen je u Nišu 1980. godine. Marko je profesor istorije, i često voli da kaže kako je najbolji muzičar među istoričarima, ali i najbolji istoričar među muzičarima. Naravno, tu računa samo članove svog benda. On smatra da na svetu postoje izvrsni istoričari koji odlično sviraju. Za muziku se zainteresovao veoma rano. Igrom slučaja, ukrao je harmoniku od mlađeg brata i krišom otkrio prve tonove i akorde. Poseduje iskustvo od više od 15 godina u muzičkoj industriji i organizovanju posebnih događaja. Marko je jedan od osnivača Blackeberries benda, i odgovoran je za aranžman, poslove organizacije i logistiku. Marko je veoma operativan, uvek u otvoren i iskren sa svojim bendom i klijentima, pedantan, poklanja pažnju detaljima, i miran pod bilo kojim okolnostima. Ovi kvaliteti su mu pomogli da se osigura da svaki nastup bude izveden po najvišim mogućim standardima. Danas, njegovi klijenti ostaju lojalni. To su često visoko sofisticirani i nezavisni ljudi, koji su strastveni kada su u pitanju muzički nastupi, a posebno im je važan kreativni koncept izvođenja. Marko je jedan od glavnih pokretačkih snaga benda.

Saša Ðorđević - Bagzi (bubnjevi) rođen je 1987.godine u Pirotu. Budući da mu je otac bubnjar, od ranog detinjstva se zainteresovao za bubnjeve. Sa šest godina krenuo je na časove bubnjeva kod Zorana Stamenovića - Ringa, čuvenog bubnjara iz Pirota. Od desete godina nastupa sa orkestrima folk muzike, te se priključuje kulturno - umetničkom društvu iz Pirota. Od četrnaeste godine svira u pop - rock bendovima, a prvi u nizu je simpho-rock grupa Epitaf. Njegovi najznačajniji autorski bendovi su bili Kuriri i Big Bug sa kojima snima u studiju i ide na turneje. Svirao je još i sa Bad memory, Atidote, Pirotski bubnjari, Dual core, Vesko & Kuriri i Snežana Branković bend. Sarađivao je sa brojnim niškim i beogradskim muzičarima među kojima je i Nikola Vranjković koga posebno izdvaja.

Miloš Manić (gitara i ton) Rođen 1986. godine u Majdanpeku, gde je završio osnovnu i nižu muzičku školu, odsek klavir. Srednju muzičku školu i Fakultet muzičke umetnosti završava u Nišu gde i danas živi. U Blackberries bendu svira gitaru i peva od osnivanja 2012. godine. Zaposlen je kao nastavnik u osnovnoj muzičkoj školi u Majdanpeku.

Andrija Avramović (bas gitara) je rođen u Leskovcu 1995. godine. Završio je srednju umetničku školu u Nišu, a trenutno je student Filozofskog fakulteta. Muzikom se bavi od svoje devete godine, kada je upisao nižu muzičku školu za klavir. Nakon toga se preusmerio na bas gitaru, najviše zbog svog interesovanja za fusion i jazz muziku. Sarađivao je sa mnogobrojnim autorskim bendovima, kao što su Marko Markovic & New Age band, Jazzbooka band i Error 404, kao i sa solistima poput Bojane i Nikole Peković i Sare Mace. Od značajnijih nastupa izdvaja koncert Bojane i Nikole Peković na Marakani i u Sava centru. Andrija je bivši član Omladinske filharmonije „Naissus“, sa kojom je učestvovao na mnogim internacionalnim takmičenjima. Dugi niz godina je nastupao na Nišville Jazz festivalu, gde je imao priliku da sarađuje sa domaćim i inostranim izvođacima. Od 2013. godine je stalni član Blackberries benda.

Andrija Minčić (saksofon) rođen je 1986.godine. Diplomirao je u klasi profesora Ante Grgina na Fakultetu umetnosti u Nišu, a nakon toga specijalizirao na katedri za kamernu muziku. Kao koncertni solista svirao je na preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu (Španija, Grčka, Bugarska, Švajcarska, Engleska, Holandija, Francuska, Turska, Portugalija, Katar...). Kao član internacionalnog orkestra Sinfonieta Sofia na mestu prvog i bas klarneta nastupio je u najeminentnijim salama Evrope, poput Concert Gebow-a - Amsterdam, Palau de la Musica - Grand teatro de Liceu, L’ Audotorio - Barcelona, L’Auditorio - Madrid, Victoria Hall - Geneve, Tonhalle - Zurich, St. Pauls, Covent Garden - London, Grand Hall -York. Kao član internacionalnog tria u saradnji sa profesorkama Istanbulskog Univerziteta, Emine Serdaroglu I Dilbag Tokay nastupio je u Sali Istanbulske Filharmonije, Nacionalne Opere, Enka Music Hall. Godine 2013. počinje sa pedagoškom aktivnošću na katedri za duvačke instrumente Fakulteta Umetnosti u Nišu, na predmetima orkestarske deonice, poznavanje literature izvođaštva i klarinet. Usavršavao se kod istaknutih pedagoga u zemlji i inostranstvu, poput V. Klenkovskog, Srbija, M. Bekavca, Slovenija, F. Benda, Švajcarska. Stipendiran je više puta od strane grada Niša, dobitnik je stipendije opštine Medijana Sv. Petka, najvećeg priznanja grada Niša 11. Januar kao najbolji diplomirani student FU u Nišu za 2009. godinu, Srebrnog znaka Univerziteta u Nišu, kao i Grand Pri-ja Zanatske komore Srbije. Nakon završenih studija, aktivno počinje da se bavi sviranjem saksofona, gde za relativno kratko vreme uspostavlja saradnju sa vodećim bendovima u regionu, svirarajući u najrazličitijim formacijama (pop, funk, house, jazz, Big Band, fusion). Aktivan je i kao studijski muzičar, o čemu svodoče brojne kolaboracije sa vokalnim, instrumentalnim sastavima, DJ-evima. Stalni je član Blackberries benda od 2014.godine.